okt 112022
 

Binnen de beleggerswereld maken we (net zoals op de markt) uiteraard een onderscheid tussen tal van verschillende soorten industrieën. Eén van deze industrieën is uiteraard de farmaceutische industrie. Heel wat gerenommeerde bedrijven die hoog bovenaan het verlanglijstje van investeerders staan maken deel uit van deze markt. Het gaat daarbij dan onder meer om namen zoals bijvoorbeeld:

  • farmaceutische industrieJohnson & Johnson;
  • Pfizer;
  • Merck;

Bovenstaande zijn uiteraard nog maar enkele van de vele bedrijven die deel uitmaken van deze lucratieve en bovendien ook zeer belangrijke industrie. De wereldbevolking wordt niet alleen ouder, daarnaast worden we ook gezonder ouder. Om dat voor elkaar te krijgen is kwalitatieve geneeskunde nodig die de hierboven aangehaalde bedrijven (onder meer) aanbieden. Overweeg jij bovendien om in één of meerdere van deze bedrijven te beleggen, maar wil je eerst graag meer te weten komen over hun beleggingspotentieel? Dan moet je zeker en vast verder blijven lezen!

Wat maakt farmaceutische bedrijven zo investeringswaardig?

Voor tal van gerenommeerde beleggers en investeerders geldt dat ze zweren bij de grootste farmaceutische bedrijven. Dit geldt dan bijvoorbeeld voor het bedrijf Johnson & Johnson. Door de jaren heen heeft deze namelijk de kracht en het potentieel van dit segment van de markt overduidelijk gemaakt. Niet alleen is ze erin geslaagd om uitstekende producten op de markt te brengen, daarnaast heeft ze een aanzienlijk kasstroom op gang gebracht die heeft gezorgd voor uiterst solide fundamentals. Sterker nog, op moment van schrijven wordt dit bedrijf bestempeld als één van de meest gezonde op deze planeet. Een blik op de balans bevestigt deze stelling alleen maar.

In ieder geval is het zo dat farmaceutische bedrijven er bekend om staan bijzonder investeringswaardig te zijn. Dat geldt niet alleen voor een klapper als Johnson & Johnson of Pfizer. Ook minder bekende namen zoals bijvoorbeeld een AbbVie heeft door de jaren heen een zeer aanzienlijke groei weten te realiseren. Dit heeft niet alleen de kracht van deze sector duidelijk gemaakt, bovendien heeft dit ook aangetoond dat ook nieuwkomers zomaar in staat zijn om een solide marktpositie in te nemen zonder dat, dat persé ten koste hoeft te gaan van de gevestigde waarden. In ieder geval mag het duidelijk zijn, investeringswaardig zijn farmaceutische bedrijven absoluut. Dit is bovendien zeker niet het laatste voordeel waar je op kan rekenen.

farma industrie onderzoekster

Doorgaans wordt een zeer mooi dividendrendement uitbetaald

Voor heel wat beleggers geldt dat ze graag investeren in bedrijven die een bepaald dividend uitbetalen. Daarbij wordt er uiteraard onder meer rekening gehouden met het zogenaamde dividendrendement dat wordt aangeboden. Wat dit betreft, zal je tot de vaststelling komen dat farmaceutische bedrijven doorgaans uitstekend scoren. Je kan bij deze bedrijven dan ook niet zelden rekenen op een dividendrendement dat tussen de 3,50 en 4,50 procent is gelegen.

Niet alleen de hoogte van het dividendrendement is belangrijk om rekening mee te houden. Dat geldt eveneens voor de betrouwbaarheid van het dividend. Je bent namelijk niets met een groot dividendrendement wanneer blijkt dat het bedrijf welke ze moet uitbetalen financieel niet in staat is om dat over een lange(re) termijn te blijven doen. Voor een bedrijf zoals Johnson & Johnson geldt dat ze beschikt over één van de langste en bijgevolg ook meest betrouwbare track records op het gebied van dividenduitbetalingen die er zijn. Bovendien geldt voor dit bedrijf dat ze ook stelselmatig een dividendverhoging doorvoert. Dit betekent dat ze voor dividendbeleggers die bijvoorbeeld graag passief inkomen willen realiseren één van de meest voor de hand liggende keuzes is.

beleggingspotentieel farmaceutische industrie

Wat zijn de voornaamste risico’s van dergelijke bedrijven?

De farmaceutische industrie beschikt duidelijk over een zeer aanzienlijk beleggingspotentieel. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat er altijd een significante groei in het vooruitzicht kan worden gesteld doordat er steeds wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe, veelbelovende medicijnen. Bovendien heeft de COVID-19 pandemie duidelijk gemaakt dat zowel de grote als de wat minder grote farmaceutische bedrijven indien vereist zeer snel kunnen ontwikkelen en schakelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de succesvolle vaccins die op de markt zijn gebracht door de bedrijven Pfizer (samen met BioNTech) en Moderna.

Ondanks bovenstaande moet het toch gezegd dat er ook bepaalde risico’s verbonden zijn aan investeren in één van deze bedrijven. Concreet is dat onder meer het gevolg van het feit dat de zogenaamde patenten die worden verstrekt slechts voor een beperkte periode geldig zijn. Na afloop van deze periode kunnen ook andere bedrijven uit de medische sector een gelijkaardig medicijn (onder een andere naam) op de markt brengen. Dit kan de cijfers van een farmabedrijf aanzienlijk beïnvloeden. Ondanks het feit dat er aan farmaceutische bedrijven dus zeker en vast een gigantisch beleggingspotentieel is verbonden, moet het gezegd dat het zeker geen risicoloze investering is.

 Posted by at 9:39 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)