okt 062020
 

De technologie van actiecamera’s verbetert snel, waarbij 4K-video, GPS-locatietracering en livestreaming naar sociale media steeds gebruikelijker worden. Tegelijkertijd worden de prijzen betaalbaarder, wat betekent dat het nu gemakkelijker dan ooit is om je avonturen op film vast te leggen.

GoPro heeft deze markt gecreëerd en ze zijn nog steeds de leiders. Er zijn echter verschillende geweldige alternatieven die de moeite waard zijn om te overwegen. Lees verder terwijl we een duik nemen in de wereld van actiecamera’s op zoek naar boeiende en betaalbare GoPro camera alternatieven van hoge kwaliteit.

Yi 4K Actiecamera1. Yi 4K Actiecamera

De Yi 4K Actiecamera komt in de buurt van de duurdere GoPro Camera in termen van functies en videokwaliteit. De camera is waterbestendig met een plastic behuizing tot op een diepte van 32 meter. Hieronder een opsomming van wat deze camera je allemaal biedt voor minder geld dan de GoPro:

  • Compact en licht ontwerp
  • Ultrabrede lens
  • Video’s en foto’s van hoge kwaliteit
  • LCD-aanraakscherm
  • Eenvoudige bediening
  • Meerder opnamemodi
  • Goede batterijduur
  • Externe microfoon via USB
  • Ondersteunt bluetooth en wifi

Garmin VIRB Ultra 302. Garmin VIRB Ultra 30

De Garmin VIRB Ultra 30 wordt geleverd met een waterdichte behuizing die de actiecamera droog houdt tot een diepte van 40 meter, dankzij een dubbel vergrendelmechanisme.

De grotere batterij betekent dat de VIRB Ultra 30 2 uur en 15 minuten meegaat bij het opnemen in Full HD. De batterijduur daalt met een uur in 4K.

De Ultra 30 is klein als hij uit de behuizing is. Er zijn poorten voor micro-HDMI en -USB, en een mysterieus drietal contacten aan de onderkant van de camera die naar verluidt bedoeld zijn voor nog niet uitgebrachte accessoires. De microfoon heeft een speciale doorvoerpoort die wordt aangesloten op de buitenbehuizing, waardoor betere audio wordt geboden dan de meeste actiecamera’s in waterdichte behuizingen.

Het menu kan worden bediend, ongeacht of de camera in de hoes zit of niet, met behulp van twee knoppen aan de bovenkant. Maar het display is ook een touchscreen, dus dit werkt uiteraard niet via de behuizing, ook al is het transparant en kun je nog steeds zien wat er aan de hand is. Toegang tot de menufuncties is relatief eenvoudig via het touchscreen.

Yi Lite Actiecamera3. Yi Lite Actiecamera

De Yi Lite is licht (72 gram) en heeft een krasbestendige behuizing. De actiecamera is in staat om video op te nemen in 4K-resolutie en in 1080p en 720p met verschillende hogere framesnelheden en beeldstabilisatie. Daarnaast voegt de camera creatieve functies toe zoals slow-motion en time-lapse. Het maakt ook opnames in een lus, waarbij constant opnamen worden gemaakt van beelden in een cache voor een specifieke tijdsperiode, zodat je die val op de hellingen niet mist. De Yi Lite heeft een paar handige functies, zoals burst, time-lapse (zelfs terwijl een video wordt opgenomen) en een timermodus voor groepsfoto’s.

Gebruikt in combinatie met de Yi Action-app, produceert de Yi Lite zijn eigen wifi-netwerk. Het is mogelijk om het beeldmateriaal van de microSD-kaart in de camera over te brengen naar je smartphone, hoewel alle 4K-videobeelden worden gedowngraded naar Full HD-beeldmateriaal.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)